Optredens

Het koor heeft in haar  bestaan al heel wat uitvoeringen gegeven. Het eerste optreden was in 2009.

Hieronder een overzicht van onze optredens:

2018 Op zaterdag 15 september hebben wij als voorbereiding op ons optreden “MULLIGANS PUB” in 2019 een sneak preview gegeven met Ierse en Keltische liederen.

2017 Dit jaar was ons thema “ODE AAN DE LIEFDE EN VRIENDSCHAP”. Op 23 september hebben wij weer meegedaan aan Vestival Vocaal in Naarden Vesting.  In juni hebben wij in de Lutherse Kerk in Bussum voor onze trouwe fans opgetreden met aansluitend de gezellig samenzijn. In november hebben wij middels een feestelijke avond afscheid genomen van Marieke Koster, die ons 4 jaar met veel enthousiasme heeft geleid en er in is geslaagd, om ons op nog hoger plan te brengen. Wij zijn haar daar erg dankbaar voor.

2016 stond in het teken van ons 10-jarig jubileum. Op de jubileumsite staat meer over het optreden “SING & SWING” in de Vorstin in Hilversum op 19 november 2016. Het was een hele uitdaging om met een big band op te treden.

2015 was een rustig jaar met een midzomer optreden voor onze vrienden met een warm en koud buffet.  Ook hebben we weer meegewerkt aan Vestival Vocaal in Naarden.

2014 In november hadden we maar liefst vier keer een geweldig optreden genaamd “MANGIARE E CANTARE” in Italiaanse sfeer. Het koor, voor de gelegenheid ´Fratelli Bianchi´ genaamd, zong onder de bezielende leiding van Marieke Koster een prachtig repertoire aan Italiaanse liederen, terwijl daar tussendoor een vier gangen menu werd uitgeserveerd. De scenes die tussen de liederen door gespeeld werden, zorgden afwisselend voor een lach en een traan..

2013 In september deden we voor de eerste keer mee aan Vestival Vocaal te Naarden onder het motto:  ‘VAN BACH TOT BEATLE’.  Ter promotie van dit evenement was er toen van te voren een lipdub opgenomen. Een stukje daarvan is  hier te zien. De Gebroeders de With traden op drie verschillende locaties gedurende een klein half uur op. Eén van de locaties was de Grote Kerk. Een topervaring voor het koor om daar met veel publiek te mogen zingen.

2012 Op 15 april hebben we samen met het kerkkoor uit het Zweedse Nora opgetreden in de Lutherse Kerk in Bussum. De Zweden brachten prachtig klassiek repertoire ten gehore, Gebroeders de With nam alvast een voorschotje op het project Uit volle borst! 

Op 29 september is, in het kader van “Laat je horen in de strijd tegen borstkanker”, het project “UIT VOLLE BORST!” uitgevoerd in de prachtig versierde Koepelkerk in Bussum. Het koor was voor die gelegenheid voor een deel van de uitvoering versterkt met 90 gastkoorleden en werd muzikaal ondersteund door Edwin Schimscheimer & Band. De presentatie was in handen van Sipke Jan  Bousema.  De opbrengst van deze indrukwekkende, hartverwarmende avond was netto € 8000,- en kwam ten goede aan de stichting A Sisters Hope.

Klik  hier  voor een youtube filmpje hiervan.

2011 Op 4 juni heeft het koor een concert geven in de Morvan in Frankrijk. Op uitnodiging van de Cercle Culturele du Morvan, bestaande uit Nederlandse en Franse leden, heeft het koor gezongen in de kerk van Anost. Het thema van de uitvoering was ‘L’AMOUR FOU’, oftewel ‘Smoorverliefd’. Het was een bijzondere avond, met zowel Frans als Nederlands publiek. De opbrengst van het concert kwam ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Ter promotie van dit concert hebben we in Autun op de markt een flashmob gedaan en daarna ook nog wat liederen ten gehore gebracht.

In oktober hebben de Gebroeders de With opgetreden in het Andreashuis in Naarden. Het thema van dit optreden was het schilderij van Jeroen Bosch, “DE ZEVEN HOOFDZONDEN”: Hoogmoed, Gierigheid, Lust, Jaloezie, Gulzigheid, Woede en Luiheid. Het koor werd hierbij ondersteund door het Camelot Ensemble. De zaal was in middeleeuwse sfeer aangekleed. Tussen de liederen door werden gerechten geserveerd gebaseerd op deze zeven hoofdzonden. Een zéér geslaagd optreden.

In december werden voor tweede keer uitgenodigd om op te treden tijdens de kerstmarkt in de Kapelstraat in Bussum.

2010 Ons eerste grote concert had als thema “A MEEZING 70’s” en werd gegeven in het Elckertheater in Bussum. Dit swingende optreden in oktober was met honderdvijftig bezoekers compleet uitverkocht en een groot succes.

In december traden we ook nog op in de Kapelstraat in Bussum. Er was door de winkeliers een Charles Dickens festival georganiseerd, waar wij met onze ervaring van een jaar eerder naadloos bij aan konden sluiten.

2009 In december was het eerste optreden in de Lutherse Kerk in Bussum. Er waren honderd mensen aanwezig bij een kerstuitvoering in de sfeer van Charles Dickens.